Kawa Etiopia Yirgacheffe 1000gEtiopia Yirgacheffe100% Arabika
Pełna nazwa: Etiopie Yirgacheffe GR2
Kraj pochodzenia: Etiopia
Metoda obróbki: mokra/organiczna/ekologiczna - Ziarna zbierane są ręcznie, a następnie poddawane obróbce na mokro. Wszystko po to, by nie uronić cennej zawartości żadnego z nich.
Etiopska Yirgacheffe jest jedną z tych kaw, którą koneserzy włączają do grona najlepszych na świecie.
Jest uprawiana na wysokości od 1800 do 2100 metrów nad poziomem morza w idealnych warunkach klimatycznych w regionie Kochere oraz Yirgacheffe. Jest uprawiana organicznie (zresztą jak wszyskie kawy w Ethiopii) i zbierana ręcznie. Ziarno jest poddawane obróbce mokrej (wet-procesing).Smak i aromat tej kawy jest bardzo zlożony.
W jasno palonej Yirgacheffe można znaleźć intensywny owocowy aromat i suszone truskawki, natomiast ciut mocniej palona będzie bardziej waniliowo-karmelowa, z idealną kwasowością.
Jest także świetnie zbalansowana o delikatnej i jedwabnej cielistości. Smak kawy po zaparzeniu to smak kwiatów i owoców, z każdym łykiem wyczuwamy smak od brzoskwini, moreli, miodu, poprzez czekoladę, przyprawy, aż po jaśmin i owoce cytrusowe.
Cena produktu jest orientacyjna, nie zawiera kosztów nadruku. Jeśli jesteś zainteresowany, skontaktuj się z nami.